Liebhaverejendom – Jagtejendom – Skanderborg

Kr. 11.995.000 · Jagtejendomme · Til salg
Jagtejendom Skanderborg - Bed and Breakfast

Ejendommen

JAGTEJENDOM PÅ 27 HA I SMUKT KUPERET TERRÆN (19 ha skov)

FOERLEV VANDMØLLE  (bed & breakfast) OG MØLLEGÅRDEN (hovedejendommen)

MULIGHED FOR HESTEEJENDOM MED RIDEHAL

3 MINUTTER FRA SKANDERBORG CENTRUM (banegården)

Helt fantastisk beliggenhed lige udenfor Skanderborg. Flot kuperet terræn, store skove, flotte kløfter, idylliske søer og åbne vidder. En rigtig flot jagtejendom, hvor der også er indrettet et super lækkert Bed & Breakfast, en gårdbutik, et par udelænger med mulighed for indretning af hestebokse og to store maskinhaller, der evt. kunne ændres til ridehal.

Selve grunden rundt om ejendommen er en oplevelse i sig selv. Her findes den skønneste have med rislende bække, idylliske søer, et hav af små hyggekroge og terrasser med alt i blomster og buske. Herudover naturligvis urtehaver, frugtplantage og ikke mindst den mere end 10 ha store bøgeskov, der ligger i forbindelse med haven.

Ejendommen består af Møllegården med stuehus, 2 ekstra længer, en tilbygning med gårdbutik, to store haller og herudover den gamle Foerlev Vandmølle med tilhørende sidebygning (bed & breakfast).

I skoven bag huset udspringer et kildevæld, der siden Vandmøllen blev opført i år 1837 har medvirket til møllens drift. Dette kildevæld forsyner den dag i dag hele Møllegården, vandmøllen med B&B og nabohuset på Låsbyvej med brugsvand. Kilden udspringer i den store bøgeskov bag ejendommen, og danner efter et kort forløb møllesøen bag vandmøllen. Ud over at kunne tappe det fineste kildevand til ejendommens forbrug, findes der gennem haven ikke mindre end to rislende bække, hvor vandet konstant løber ned fra møllesøen. Haven er en overdådighed af flotte planter, buske, træer og blomster i alle afskygninger – ikke at forglemme de store og meget gamle træer, der er med til at give haven det helt specielle særpræg. Her kan nævnes platantræ, kæmpe blodbøg og pyramide eg.

Foerlev Mølle ligger på nordsiden af Illerup ådal – en smeltevandsdal, der slynger sig gennem landskabet nord for Skanderborg. Til ejendommen hører også en del af engarealerne i Illerup Ådal samt et godt 7 ha stort skovområde direkte til Offermosen i Ådalen. Stedet er kendt for udgravninger fra jernalderen, og Moesgaard museet har opført en lille hytte på grunden, der (ud over at blive benyttet af tourguider) også har en fast funktion som jagthytte for ejeren af Møllegården. Ejendommen er således et eldorado for såvel jagtfolket som for arkæologi interesserede.

Vandmøllen er indrettet i 2 plan, men fremstår i dag ubenyttet. Sidehuset til møllen er derimod istandsat og fremtræder i rigtig flot stand. Her er der indrettet bed & breakfast med 3 flotte dobbeltværelser, der hver især også har en sovehems med ekstra plads til børnene. Herudover er der et flot badeværelse til hvert dobbeltværelse og fra hvert enkelt værelse er der udgang til en hyggelig terrasse, hvor idyllen kan nydes. I bygningen er i øvrigt indrettet et stort alrum med gode køkkenfaciliteter og udgang til gårdhave mellem møllen og sidebygningen.

På Møllegården er stuehuset opført i 2 plan + fuld kælder. Huset er gennem tiden løbende renoveret og vedligeholdt, og fremtræder i dag med nyere HTH køkken (ca. 3 år) i stort køkken/alrum med udgang til terrasse bag huset. Herudover findes to stuer, hvor den ene har udgang til orangeri / drivhus bag huset. Terrassen bag huset er hyggeligt anlagt med udendørs køkken / bad, og er placeret under mølledammen. Herfra forsyner et lille vandfald den evigt rislende bæk gennem baghaven, og en lille “park-vandring” kan foretages over små broer og videre rundt i haven til møllesøens store træterrasse, til frugthaven eller gennem skoven til ejendommens kildevæld.
1. salen i stuehuset indeholder et stort repros, 4 værelser og et badeværelse. Det ene værelse fungerer i dag som walk-in. I husets højloftede kælder (ca. 220cm) findes en hyggelig jagtstue og et stort kontor – begge rum med nyere klinkegulve og gulvvarme. Herudover findes vaskerum, viktualie, badeværelse m.v.

Gårdens længer er indrettet med garager, en stor højloftet ladebygning samt en ekstra bygning med indrettet gårdbutik. Selve butikken er registreret med 40 kvm, men bygningen er opført på 70 kvm. Herudover er 1. sal udnyttet til ét stort rum. Her er rig mulighed for at lave butik, detailhandel, klinik, wellness el.lign.

De to haller er begge udstyrede med støbte gulve og rulleporte og er på hhv. 590 kvm og på 437 kvm.

Kort sagt en helt speciel ejendom med en helt speciel beliggenhed. Ring for en fremvisning på +45 30 50 6000 – vi anbefaler at I medbringer vandrestøvler og rigtig god tid – så sørger vi for resten.

Ejendommens egenskaber

Ejendommens Data

  • Kontantpris: 11.995.000
  • Dato: 08/06/2018
  • Udbetaling: 600.000
  • Brutto/Netto: 55.115/44.901
  • Ejerudgift/md: 4.703
  • Grund areal: 269.538
  • Bolig areal: 208
  • Kælder areal: 123
  • Erhvervs-areal: 1.715

Skitsetegning

Skitsetegning stuehus stueplan

Skitsetegning stuehus 1. sal

Skitsetegning stuehus kælder

Skitsetegning Bed & Breakfast

Skitsetegning gårdbutik stueplan

Skitsetegning gårdbutik 1. sal

Beliggenhed

Foerlev Møllevej 1, 8660 Skanderborg

Peter Warming

Warming Liebhaverboliger

+45 30 50 6000
+45 30 50 6000
Ring alle ugens 7 dage, kl. 10.00 - 20.00

Peter Warming, indehaver af Warming Liebhaverboliger, landsdækkende liebhavermægler. Vi dækker hele Danmark - ejendomsmægler og medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening (DE). Er uddannet som ejendomsmægler og har mere end 25 års erfaring i at handle fast ejendom. Peter er endvidere uddannet..

Kontakt

Din besked er sendt. Vi kontakter dig hurtigst muligt.