Landlig idyl enkesæde ved Mariager

Kr. Kr. 5.495.000 · Landejendom · Til salg
"Mariagergård" - historisk ejendom fra år 1820

Ejendommen

VELKOMMEN TIL MARIAGERGÅRD

HISTORISK GAMMEL EJENDOM FRA ÅR 1820

I EEN AF DANMARKS SMUKKESTE BYER – ROSERNES BY MARIAGER

VELBELIGGENDE I UDKANTEN AF MARIAGER – 56 M OVER HAVET

MINDRE END 500 M FRA DEN SMUKKE MUNKHOLM SKOV

CA. 1.500 M FRA LYSTBÅDEHAVNEN I MARIAGER

1.000 FRA CENTRUM – UDE PÅ LANDET

EN HISTORISK PERLE UD OVER DET SÆDVANLIGE

PARKLIGNENDE HAVE PÅ 4.998 KVM

 Mariagergård er en fantastisk velholdt historisk perle, der ud over en høj vedligeholdelsesstandard byder på en lang række velbevarede originale bygningsdele. Den absolutte liebhaver er her garanteret en rigtig god oplevelse ved et besøg på ejendommen.

Beliggenheden er perfekt – tæt på centrum og lystbådehavn, ude på landet ved åbne marker og kun få min.s gang fra den smukke Munkholm Skov. Den historiske gravhøj Hohøj er ligeledes placeret tæt ved ejendommen. Mariagergårdsvej er en stille bivej med kun ganske få beboere – og stort set ingen trafik. Til ejendommen hører en pragtfuld parklignende gammel have på ikke mindre end 4.998 kvm. Det meste af arealet er samlet bag ejendommen og fremtræder fuldstændigt lukket og ugeneret.

Ejendommen er opført på 170 kvm og med en udnyttet 1. sal på yderligere 120 kvm, har vi et boligareal på 290 kvm. Kælderen er fuldt udnyttet og meget anvendelig med bl.a. direkte udgang til baghave, idet terræn niveauet er let skrånende. I forbindelse med stuehuset er der bygget en 33 kvm stor garage i kælderniveau. Oven på garagen er arealet udnyttet som en stor træterrasse med udgang fra køkken/alrum. Bagest i haven er yderligere opført et højloftet udhus på 68 kvm med mulighed for indretning af større garage, værksted m.v.

Haven er smukt anlagt med mange gamle og smukke træer – bl.a. et ca. 30 højt kirsebærtræ, stjernemagnolia, gamle æbletræer, store gamle bøgetræer og meget, meget mere. Lige bag ejendommen prydes en stor træterrasse af en meget stor og smuk magnolia samt store duftende syrenbuske. Alt i alt nyder man fra huset den smukkeste udsigt mod baghaven, og det er en sand fryd at bevæge sig rundt i alle de små hyggelige kroge i den smukke have.

Ud over garagens plads til to biler, er der foran huset anlagt plads til parkering af 2 til 3 biler. Alt er belagt med fliser og/eller granitskærver og fremtræder rigtigt flot. Allerede ved ankomsten betages man af den meget smukke bygning med det herskabelige præg og den fornemme trappe, der fører op til en flot gammel dobbelt hoveddør.

Husets entré er rummelig og præsentabel. En flot gammel hvidmalet trappe fører til 1. sal, og der er fra entréen ligeledes adgang til ejendommens kælderetage. Til venstre for entréen findes et stort køkken/alrum, men der er også mulighed for direkte adgang til husets 3 stuer en-suite. En smuk gammel dobbelt fløjdør åbner fra entré til den midterste stue. To af stuerne er adskilte af et stort glasparti med en dobbelt glasdør, således at al lys fra haven føres igennem. Den tredje stue er adskilt med en dobbelt gammel fløjdør. Alle stuer er vendt mod baghaven som er sydvendt, og den sidste stues endegavl på huset har også vestvendte vinduer. Alt fremtræder således meget lyst og venligt. Bag den sidste stue findes et lille kontor / arbejdsværelse. Spisestuen ligger i naturlig sammenhæng med køkken/alrummet – kun adskilt af gamle dobbelte fløjdøre. I spisestuen findes herudover en dobbelt glasdør med adgang til en meget stor træterrasse bag huset. Terrassen er bygget i hele husets længde og er sammenhængende med den ca. 33 kvm store træterrasse, der er bygget ud fra køkkenet. Fra terrasserne findes i øvrigt en bred trappe ned til baghaven, hvor yderligere terrasser er anlagt i sten. Køkkenet er udført i hvidt – det er af lidt ældre dato, men matcher stilmæssigt rigtigt godt det gamle hus. Fra køkkenet findes dobbelt terrassedør med udgang til terrassen. Rundt om terrassedøren er bygget et mindre orangeri, hvor man kan nyde solen i de absolutte ydersæssoner, eller opbevare dagligdagens behov for krydderurter m.v. Fra orangeriet findes dobbelt glasdør til terrassen. Bag køkkenet er indrettet et mindre værelse med adgang til såvel køkken som til stuerne. Med indgang fra husets entré er i øvrigt indrettet et mindre badeværelse / gæstetoilet.

Ejendommens 1. sal byder med sine 120 kvm på repros med adgang til badeværelse, et stort soveværelse i den vestlige ende af bygningen, en fælles stue i midten med stor kvist og flot udsigt over haven samt 2 store værelser i den østlige ende af bygningen.

Kælderetagen er højt beliggende og forsynet med vinduer og udgang i terræn niveau mod baghaven. Dele af kælderen er med flisebelagte gulve, og der er god lofthøjde. Store kraftige og synlige loftbjælker vidner om tidens byggestil, og i midten af bygningen sendes man i det gamle køkken virkelig tilbage til år 1820. Her findes det gamle ildsted stadig og overliggeren der støtter det gamle murværk, er en synlig gammel (og meget kraftig) bjælke. Ildstedet er indrettet med et gammelt brændekomfur, som er fuldt funktionsdygtigt. Køkkenet er hyggeligt indrettet med slagbænk, og der er lavet en dobbelt terrassedør med udgang til haven og til en stor flisebelagt terrasse. Over en del af terrassen fungerer den store træterrasse udenfor husets 3 stuer som overdækning til terrassen i kælderetagen. Terrassen er i øvrigt understøttet af meget kraftige runde bjælker, der matcher den gamle robuste stil i øvrigt. I kælderen findes i øvrigt bag køkkent et stort viktualierum, et rummeligt bryggers, et fyrrum med pillefyr (og automatisk feeder) – og ikke mindst – det gamle mejeri. Sidstnævnte er et stort rum på godt 40 kvm, der i øvrigt er gravet yderligere ned i forhold til resten af kælderen. Her er meget højt til loftet og en konstant kølig temperatur, der hurtigt kan føre tankerne i retning af en god vinkælder. Mulighederne begrænses dog kun de tanker og idéer, som køber måtte have. I bunden af rummet findes en gammel brønd, der har fungeret som vandforsyning til ejendommen, i et hjørne finder man en gammel (dog tilmuret) gruekedel og ikke mindst er det gamle skyllekar stadig bevaret.

Husets garage er forsynet med en fjernbetjent dobbeltport, og der er som sagt plads til 2 biler i garagen. Herudover er der god plads til diverse haveredskaber, traktor m.v. og mod baghaven er der lavet en flisebelagt udgang til haven, så al transport ud og ind bliver til en leg. Alt er smukt anlagt som en pæn og rund afslutning af de øvrige terrasser bag ejendommen.

Ejendommens egenskaber

Ejendommens Data

 • Kontantpris: 5.495.000
 • Udhus: 68
 • Dato: 13/06/2018
 • Udbetaling: 275.000
 • Brutto/Netto: 25.569/20.611
 • Ejerudgift/md: 3.022
 • Grund areal: 4.998
 • Bolig areal: 290
 • Kælder areal: 170
 • Garage areal: 33
 • Afstand til vand: 1.500

Skitsetegning

Stueplan

1. sal

Kælder

Beliggenhed

Mariagergårdsvej 2, 9550 Mariager

Peter Warming

Warming Liebhaverboliger

+45 30 50 6000
+45 30 50 6000
Ring alle ugens 7 dage, kl. 10.00 - 20.00

Peter Warming, indehaver af Warming Liebhaverboliger, landsdækkende liebhavermægler. Vi dækker hele Danmark - ejendomsmægler og medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening (DE). Er uddannet som ejendomsmægler og har mere end 25 års erfaring i at handle fast ejendom. Peter er endvidere uddannet..

Kontakt

Din besked er sendt. Vi kontakter dig hurtigst muligt.

Lignende ejendomme (8)